Plattform

Gründer i Advokatguiden Erling Løken Andersen og adm. dir. Ali Ahmed.
Gründer i Advokatguiden Erling Løken Andersen og adm. dir. Ali Ahmed.

Startupen presser salærene med anbudstjeneste for advokater

Advokatguiden fikk fem millioner i folkefinansiering.

Publisert

Advokatguiden som eier domenet TheLaywyerGuide.com og tilbyr en plattform for å vurdere advokater, har hentet fem millioner kroner fra 78 investorer på Folkeinvest.

Målet i det som administrerende direktør Ali Ahmed omtaler som et tøft kapitalmarked, var 7 millioner kroner.

Emisjonen priser selskapet til 42 millioner kroner.

Integrert anbudstjeneste

Alle nasjonale advokater er oppført på plattformen. Advokatene kan gjøre krav på sin profil og berike den med mer informasjon. TheLawyerGuide.com tjener penger på å fremheve betalende advokater, samt formidle potensielle nye klienter til advokatene.

Ifølge beskrivelsen hos Folkeinvest løser startupen problemet med lite åpenhet om pris i advokatbransjen gjennom en integrert anbudstjeneste.

Løsningen lar brukerne innhente flere tilbud på et oppdrag, noe som skal gi lavere priser. Det er også planlagt mulighet for advokatene til å publisere sine faktiske timesatser på plattformen.

Selskapet startet opp i 2020 og er nå etablert i Sverige, Danmark, Sveits og Nederland i tillegg til i Oslo.

Skal utvide til USA og flere land i Europa

– Vi er kjempeglade for å ha fullført vår første offentlige seed-runde. Vi forventer at kapitalinnhentingen vil medføre at vi kan bli profitable i flere nøkkelmarkeder, inkludert Norge og Sverige. Senere i år lanserer vi også plattformen i Storbritannia, Italia, Frankrike og USA. Etterhvert kan det bli nødvendig med ytterligere ekstern finansiering, men dette tar oss langt på vei mot målet om en global utrulling av produktet vårt, sier Ahmed i en kommentar.

Ali Ahmed er selv tidligere advokat. Han ble ansatt tidligere i år da han overtok stillingen etter IT-gründeren og den tidligere advokaten Erling Løken Andersen, som startet plattformen i 2020. Ahmed skal nå lede selskapets internasjonale virksomhet.

– Vårt mål er å gjøre TheLawyerGuide.com til verdens største plattform for advokatvurderinger. Vi har teknologien, ferdighetene og de rette menneskene til å få jobben gjort, sier Ahmed. – Med flere og flere falske anmeldelser overalt, trenger globale forbrukere noen de kan stole på. Vårt mål er å gjøre TheLawyerGuide til denne sannhetskilden, og etablere oss som en sentral del av enhver advokatutvelgelsesprosess.

Tøff konkurranse

Advokatguiden er ikke alene om å tilby plattformer for advokat-tjenster. Scaleupen Nettbureau AS som står bak det lingende nettstedet Besteadvokat.no, omsatte i fjor for 214 millioner kroner med 38 millioner kroner i resultat før skatt.

Nettbureau AS står bak en rekke forbrukerrettede nettsider for sammenligning av produkter og tjenester innen alt fra eiendomsmegling, strøm og boligalarmer.

Powered by Labrador CMS