KARRIERE

Kari Olrud Moen blir ny administrerende direktør i Finans Norge fra 1. mars 2023.

Startup-investor blir toppsjef i Finans Norge

Kari Olrud Moen erstatter Idar Kreutzer som administrerende direktør i finansnæringens hovedorganisasjon.

Publisert

Fra årsskiftet blir Finans Norge en del av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). I den sammenheng går administrerende direktør Idar Kreutzer over i en ny rolle som dreier seg om internasjonalisering, digitalisering og bærekraft, og trer samtidig inn i toppledergruppen til NHO-sjef Ole Erik Almlid.

Erstatteren blir Kari Olrud Moen.

Hun har bred erfaring fra finans (McKinsey, DNB) og politikk, deriblant som statssekretær for Høyre i Finansdepartementet - samt som investor og styremedlem i flere startups.

Blant annet har Olrud Moen investert i fintech-startupen Folio, hvor hun også var styreleder i en periode. Hun har også ledet styret til såkornfondet First Seed og vært en del av styret til Tise og Summa Equity. Olrud Moen er fortsatt aktiv i styret til Beaufort Solutions, og leder styret til Sandwater.

LES OGSÅ: Slik vil norske Sandwater investere en milliard i gründere som løser vår tids største kriser

– Finansnæringen spiller en avgjørende rolle for verdiskaping, vekst og omstilling i samfunnet. Jeg gleder meg til å bidra til at denne viktige næringen også fremover kan gjøre denne jobben på en solid og offensiv måte, i tett samarbeid med andre aktører i norsk nærings- og samfunnsliv, sier Olrud Moen om sin nye jobb i en pressemelding.

Lederskiftet i Finans Norge skjer 1. mars 2023.