ENERGI

Illustrasjonsfoto. Medgründer og daglig leder Erik Stokkeland i Futurehome innfelt.

Smarthus-gründere lanserer elbil-lader

Den fjerde stavangerske elbil-laderen kommer fra Futurehome.

Publisert

Fra før kan Stavanger skilte med Zaptec, Easee og Amina, som alle produserer ladere for elbiler.

Nå kommer en fjerde lader fra samme by, skriver Stavanger Aftenblad. Denne gangen er det gründerselskapet Futurehome som står bak.

Selskapet er kjent for å lage smarthusløsninger, og forteller til avisen at de startet arbeidet med elbilladeren, som har fått navnet Elva, i fjor. 

Laderen er for tiden under testing. Den skal kunne brukes av hvem som helst, uavhengig av øvrige Futurehome-produkter.

Medgründer og daglig leder Erik Stokkeland hintet så sent som i sommer om konkurranse med elbil-laderselskapene, i Shifters podcast.

– Den aktøren som holdt meg mest våken om natta er Easee, fordi de har all forutsetning for å lykkes på strømstyring, komme med nye produkter og gjøre det dritbra, sa han.

– De har et bra brand og en fantastisk vekst. Så det var de som ofte holdt meg våken. Hver gang de kom med et produkt, tenkte jeg: Er det en termostat, er det en varmtvannsbereder... Ikke bare elbil-ladere, men at det ble et mer helhetlig strømstyringssystem. Mye av kommunikasjonen indikerte det, mye av misjonen og ideen bak selskapet indikerte det. Og de har nevnt ved ulike anledninger at de ønsker å gjøre mer enn elbilladeren, at de ønsker å styre strømmen i hjemmet, fortsatte han.

Lytt til podcasten med Stokkeland her (episode 1 | episode 2)!  

Selskapsreisen til Futurehome har vært spesiell. I 2018 ble det kjøpt opp av Get (senere Telia), med en prising på 90 millioner kroner. Tre år senere kjøpte gründerne selskapet tilbake for det som ble omtalt som «småpenger», og så skjøt det fart igjen under energikrisen.

I fjor bykset omsetningen fra 35,3 millioner kroner til 126,1 millioner kroner. Resultatet før skatt endte med et underskudd på 18,5 millioner kroner. Samme år fusjonerte Futurehome med Connecte, et norsk selskap som opererer i samme marked. 

Tidligere i år hentet selskapet 50 millioner kroner fra  det norske investeringsselskapet NRP Zero, med målsetning om å akselerere veksten.