BIG TECH

Mark Zuckerberg lover å introdusere AI i alle Meta-produkter.

Skal utstyre Facebook, Whatsapp og Instagram med kunstig intelligens

Mark Zuckerberg planlegger å gjøre ulike AI-verktøy tilgjengelig for «milliarder av mennesker» de kommende månedene.

Publisert

Etter å ha presentert kvartalstall som var bedre enn ventet for investorer, lettet Meta-sjef Mark Zuckerberg litt på lokket om planene for å rulle ut såkalt generativ kunstig intelligens på deres tjenester, som rapportert av blant andre The Verge.

Blant annet utforsker selskapet hvordan de kan bygge inn teknologi liknende den mange har blitt kjent med via ChatGPT i de populære tjenestene Messenger og Whatsapp - ikke ulikt det Snap nylig gjorde ved å introdusere en virtuell samtalepartner og assistent i Snapchat. Meta benytter imidlertid sin egen språkmodell i dette arbeidet.

Meta jobber også med nye AI-verktøy for innholdsproduksjon på Facebook og Instagram, samt reklametjenester.

Zuckerberg fortalte også at de undersøker hvordan kunstig intelligens kan brukes i video og såkalte «multimodale» opplevelser, som enkelt forklart betyr tjenester eller underholdning man får tilgang til og kan ta meg seg gjennom ulike medium.

– Jeg forventer at disse verktøyene blir verdifulle for alle fra vanlige folk til selskapsbyggere, sa Zuckerberg under presentasjonen, og eksemplifiserte med at mange selskaper ser muligheter for å effektivisere kundeservicen med slik teknologi.

Generativ AI vil naturlig nok også være en del av Zuckerbergs visjon om metaverset, som ifølge toppsjefen lever i beste velgående.

Facebook-gründeren hevdet også at Meta ikke lenger henger etter i arbeidet med å bygge sin infrastruktur for kunstig intelligens, og at de nye AI-tjenestene kan rulles ut i løpet av de nærmeste månedene.