finansiering

Tibber-sjefen: Edgeir Aksnes forteller at de har sikret finansiering for de to kommende årene.

Sikrer milliard­beløp og avviser pengetrøbbel

Tibber har sikret to milliarder kroner i finansiering for de to kommende årene. Samtidig avviser gründer Edgeir Aksnes at selskapet har vært i en pengeskvis. 

Publisert Sist oppdatert

Det norske strømselskapet Tibber har sikret to milliarder kroner i finansiering for de to kommende årene. 

Det forteller gründer Edgeir Aksnes til Dagens Næringsliv. 

Aksnes vil ikke gå ut med hvor stor andel som er egenkapital og lån, men sier han er lettet over å ha landet finansieringen i et vanskelig kapitalmarked.

Han vil heller ikke svare på om verdsettelsen har falt siden forrige runde: 

– Verdsettelsen er både de største investorene og alle de eksisterende aksjonærene svært fornøyde med, sier han til avisen. 

Det er to år siden forrige runde der selskapet hentet 100 millioner dollar der Summa Equity, Schibsted, Balderton Capital Growth og Eight Roads Ventures var de største aksjonærene. Gründerne og de ansatte eier omlag 30 prosent av aksjene.

På tross av at strømselskapet har hatt en stor omsetningsvekst siden oppstart, har det vært gjennom en del prøvelser – deriblant på grunn av de ekstremt høye prisene. 

Høsten 2022 prøvde selskapet forskuddsbetaling, som førte til protester og kundeflukt  –  og videre til at de måtte snu tilbake til vanlig fakturering. Samme året fikk selskapet et underskudd på en halv milliard kroner. 

Overfor Dagens Næringsliv avviser Tibber-sjefen samtidig at selskapet har stått i en likviditets-skvis. Han understreker dette ved å vise til selskapets egenkapital gjennom hele perioden – og ved å peke på nedskrivninger og utgifter til vekst i Tyskland, som årsaker til det rapporterte underskuddet. 

Til opplysning: Schibsted er majoritetseier i Shifter. Redaksjonen står fritt og alle journalistiske vurderinger i denne saken er gjort uavhengig av dette.