investeringer

John Markus Lervik i Cognite

Saudi Aramco kjøper Aker BPs andel av Cognite

Saudi Aramco, via datterselskapet Aramco Overseas Company B.V, har investert i Cognite ved å kjøpe Aker BPs eierandel i selskapet, tilsvarende 7,4 prosent av selskapet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er imponert over veksten Cognite har vist siden oppstarten, og hvordan selskapet nå jobber med noen av verdens ledende industribedrifter, sier Ahmad A. Al-Sa’adi, Senior Vice-President of Technical Services i Saudi Aramco, i en pressemelding sendt ut av Cognite.

– Denne transaksjonen er en tillitserklæring til Cognite og selskapets potensial for å omstille industrien med teknologi. Dette kommer i tillegg til de 225 millioner dollarene i investeringer fra TCV og Accel, to av verdens ledende teknologiinvestorer, sier Øyvind Eriksen, styreleder i Cognite og konsernsjef i Aker ASA.

– Verdsettelsen er den samme som da TCV kom inn på eiersiden i andre kvartal 2021, sier Akers talsperson Atle Kigen til DN.

Da ble Cognite priset til 1,6 milliarder kroner. Legger man denne prisen til grunn nå, har Aker BP solgt sin eierandel for 118,4 millioner dollar, tilsvarende litt over en milliard kroner.

Cognite jobber med Saudi Aramco som selskapets digitaliseringspartner, og fokuserer på å digitalisere og effektivisere Saudi Aramcos drift med Cognites Industrielle DataOps-plattform, Cognite Data Fusion.

– Det at verdens ledende energiselskap investerer i Cognite er en stor støtteerklæring for hvor vi er på vei, og for at kontekstualisert data er grunnlaget for å skape en mer effektiv og bærekraftig industriell fremtid, sier Cognite-sjef John Markus Lervik.