roboter

Satser på autonome systemer og roboter. Henter 14 millioner kroner.

Selskapet SentiSystems henter pengene fra et stjernelag av teknologiinvestorer og forskningsrådet for å kunne skalere opp ansettelser.

Teamet i Sentisystems
Publisert Sist oppdatert

SentiSystems har sitt utspring fra forskning på autonomi ved NTNUs institutt for teknisk kybernetikk og senter for autonome maritime operasjoner og systemer, AMOS.

Selskapet har fått oppstarts hjelp fra NTNU Technology Transfer, samt investormiljøene SINTEF Venture, ProVenture, Periscope AS, Magnum AS og Trondhjem Preserving AS, i tillegg til Innovasjon Norge og Norges Forskningsråd. Til sammen har selskapet hentet over 14 millioner kroner.

SentiSystems har som mål å levere teknologi til forskjellige autonomi og robotikkløsninger i et internasjonalt marked. Med finansieringen er selskapet posisjonert for videre utvikling og vekst, og vil sikre seg de beste hodene, skriver det i en pressemelding.

SentiSystems har laget et rammeverk for håndtering av sensorer som benyttes i autonome og robotiserte systemer. Teknologien muliggjør full utnyttelse av avanserte sensorer og integritetsovervåking av sensorparken for å øke nøyaktighet, sikkerhet og pålitelighet.

Dette danner grunnlag for trygge selvkjørende droner, skip, tog og biler samt nøyaktig kartlegging.

SentiSystems har testet sin unike teknologi hos blant annet Airbus og jobber nå med flere internasjonale kunder og lokale autonomilokomotiv som Maritime Robotics og Zeabuz.

– Dette er en viktig milepæl for oss og et bevis på at vår teknologi er meget interessant i et internasjonalt voksende marked. Våre investorer har lang og verdifull erfaring fra utvikling av teknologiselskaper og vi ser frem til samarbeidet, sier Daglig leder i SentiSystems Arne Kjørsvik.