Krypto

Russland vil forby handel med og utvinning av kryptovaluta

Sentralbanken mener det kan true landets finansielle stabilitet.

Bitcoin, Ethereum, Litecoin, zcash, ripple ... Russland vil stoppe handel med alle former for kryptovaluta.
Publisert

Russlands sentralbank la torsdag frem en rapport som hevder at spekulativ etterspørsel har drevet frem kryptovalutaenes raske vekst, at de har karateristikker som minner om et pyramidespilll og advarer mot mulige finansbobler som følge av dette.

Banken mener dette kan true den finansielle stabiliteten, en selvstendig pengepolitikkk og medborgernes velmående, skriver Reuters.

Derfor fremmet banken et forslag som skal stoppe finansinstitusjoner fra å gjennomføre transaksjoner som omfatter kryptovaluta og at man må utvikle mekanismer som forhindrer muligheten for veksle kryptovaluta med fiatvaluta, altså vanlige valutaer som euro, dollar eller kroner.

Derimot skal det ikke være aktuelt for sentralbanken å gjøre det forbudt å eie kryptovaluta, ifølge Elizaveta Danilova, sjef for sentralbankens avdeling for finansiell stabilitet.

Kryptobørsen Binance fortalte Reuters at selskapet håpet publiseringen av rapporten kan føre til en dialog med sentralbanken om hvordan interessene til ryske kryptobrukere kan sikres.

Etter at Kina i fjor slo hardt ned på utvinningen av kryptovaluta i landet, er Russland blitt nummer tre i verden på «bitcoin mining» etter USA og Kazakhstan.

Tross det er det noen som mener utspillet har lite å si for kryptoverden utenfor Russland.

– Moskva, akkurat som Beijing, rasler med sablene og truer med å forby krypto. Men Russland har aldri vært en sentral aktør på samme måte som Kina, sa Joseph Edwards, sjef for finansiell strategi i kryptofirmaet Solrise Group til Reuters.