Investering

Kapital: Røkke eide RunwayFBU gikk inn med mest penger.
Kapital: Røkke eide RunwayFBU gikk inn med mest penger.

Røkke-fond investerer i proptech-startup

Oppstartsbedriften Plaace, som driver i skjæringspunktet mellom proptech og retail, henter 10 millioner i kapitalrunde.  

Publisert Sist oppdatert

I en tid hvor markedet for næringseiendom og retail har det tungt, har Plaace klart å lande en investeringsrunde på 10 millioner kroner. 

Selskapet tilbyr en dataplattform som gir innsikt i hvordan folk beveger seg gjennom byer basert på korttransaksjoner, demografi og bevegelsesmønster. 

Det Røkke-eide VC-fondet RunwayFBU gikk inn med mest penger. Allerede eksisterende investorer, OBOS og Blommenholm industrier, har også gått inn med mer kapital. I tillegg får de 2 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge. 

– Hva er verdsettelsen av selskapet etter runden?

– Vi går ikke ut med noe konkret tall nå, men det har holdt seg ganske stabilt, sier med-gründer og CEO Snorre Jordheim Myhre. 

Etter forrige kapitalrunde sommeren 2022 ble Plaace verdsatt til 86 millioner kroner. 

Tredobler inntektene

Omsetningen i 2022 var på Iitt under fire millioner kroner. Selskapet har i løpet av 2023 fått inn en rekke nye kunder, og opplyser at de har tredoblet de årlige gjentakende inntektene (ARR) og ligger an til en solid økning i omsetningen. Plaace har nå 50 betalende kunder, blant annet KLP Eiendom, Elkjøp, Norli og Europris.

Myhre mener et bra produkt og fornøyde kunder er årsaken bak at de klarte å hente penger i en tøff tid. 

Hanna Selvaag Wangsmo, investeringsansvarlig i RunwayFBU.
Hanna Selvaag Wangsmo, investeringsansvarlig i RunwayFBU.

– Transaksjonsmarkedet for næringseiendom har stoppet opp. Man har økende renter og flere i retail har slitt siden korona. Da har de sett et behov for mer fakta, sier gründeren. 

RunwayFBU er veldig positive til proptech selskapet.

– Plaace tilbyr beslutningsstøtte på en brukervennlig måte til en lite digitalisert bransje. Dette passer bra med vår investerings-strategi om å benytte data til å forbedre prosesser og strukturer. Teamet har allerede en enorm gjennomføringsevne, i tillegg til at vi ser en stor internasjonal oppside, skriver investerings-ansvarlig i RunwayFBU Hanna Selvaag Wangsmo i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS