BANK OG FINANS

Revolut utvider sin tjeneste med en chattetjeneste.

Revolut tar nytt steg mot å bli superapp

Bank-appen lanserer kryptert chattetjeneste.

Publisert Sist oppdatert

Med en splitter ny og kryptert meldingstjeneste beveger den britiske utfordrerbanken seg stadig nærmere ambisjonen om å bli en såkalt «superapp».

Definisjonene av en slik applikasjon varierer noe, men innebærer i bunn og grunn at flere tjenester legges inn i én og samme forpakning, inkludert betaling og behandling av finansielle transaksjoner.

Det beste eksempelet vi har hittil er kinesiske Wechat. Av andre store aktører har Paypal en uttalt ambisjon om å bli en superapp. Nærmere hjemme er danske Lunar i gang med å posisjonere seg for en slik utvikling, mens det norsk-gründede kryptoselskapet Nansen vil gjøre det samme innen web3. Elon Musk har også snakket om å gjøre Twitter til en superapp.

Klarna har på sin side avvist at de har slike ambisjoner.

Den nye tjenesten Revolut Chats, med gif-er og finansielle utvekslinger i en salig ende-til-ende-kryptert blanding, blir i første omgang tilgjengelig for brukere i Storbritannia og EØS-området.

Ifølge gründer og daglig leder Nikolay Storonsky i Revolut, er chattefunksjonen laget som følge av etterspørsel fra kundene.