krypto

Milad Mirshahi, Sebastian Almnes, Tomas Veiden og Hamza Nebolsi i Presail.

Profilerte investorer og krypto-gründere satser millioner på plattform som skal sørge for full kontroll over finansiering i en ny digital epoke

Norske Presail har fått flere kjente investornavn på kroken.

Publisert Sist oppdatert

Presail utvikler en plattform for det de kaller «community-driven» finansiering i web 3.0-æraen, typisk kryptoinvesteringer.

Teknologien skal legge til rette for at hvem som helst, hvor som helst, kan gå sammen og samle kapital for å investere i eksempelvis tidligfase web 3.0-prosjekter i bytte mot tokens eller sammen delta i auksjoner om digitale eiendeler (NFT).

Teknologien skal også sørge for enklere håndtering av aksjonærlister og KYC. Hittil har klientene hentet rundt 100 millioner dollar fra tusenvis av investorene via plattformen, hevder selskapet i en pressemelding.

Flere profilerte tidligfaseinvestorer har latt seg overbevise av prosjektet.

Nå har Presail hentet 1,6 millioner dollar, tilsvarende rundt 14 millioner kroner, i en såkornsrunde ledet av Skyfall Ventures. Emisjonen priser selskapet oppunder 100 millioner kroner.

På investorlisten er også Firi-gründer Thuc Tuan Hoan, Kjetil Holmefjord ved Startuplab, Henrik Hatlebrekke i Beta Mobility, Kraken Ventures, og nybakt kryptomilliardær Alexander Leonard Larsen.

– Jeg tror ikke vi kunne ha bedt om en bedre gruppe investorer. Det er givende å se respekterte engler og fond dele visjonen vi har for Presail. Nå er vi klare til å doble ned og bidra til å forme fremtiden for kapitalinnhenting, som drives av «communites», sier gründer og daglig leder Sebastian Almnes i en pressemelding.

Pengene skal brukes til å rekruttere utviklere og designere. Presail planlegger også en ny kapitalinnhenting allerede mot slutten av året.

Skyfall Ventures' managing partner Espen Malmo har tidligere fortalt Shifter at fondet deres har et godt øye til kryptoselskaper. Allerede er de investert i kryptobørsen Firi og blockchain-analyseverktøyet Nansen.

– Vi elsker når gründere opplever et problem, som Presail-gründerne gjorde i dette tilfellet, søkte etter en løsning og bestemte seg for at det er de som skal å løse problemet ved å bygge et innovativt produkt, sier Malmo i en pressemelding.