FINANSIERING

Kristoffer Melinder er Managing Partner i Nordic Capital.

Pitchbook: Nordic Capital sikret 82 milliarder kroner til nytt flaggskip

Investeringsselskapet har flere norske teknologiselskaper i porteføljen. Nå er de i mål med sitt hittil største fond, ifølge Pitchbook.

Publisert Sist oppdatert

Oppkjøpsfondet Nordic Capital har, som flere andre i sin vektklasse, beveget seg inn på jaktmarkene til ventureselskapene de siste årene.

I porteføljen finner vi for eksempel den norske oppstartsbedriften Boost AI, samt teknologiselskaper som Signicat og Vizrt. I fjor høst gikk selskapet også inn med en halv milliard kroner i den svensk Aprila-konkurrenten Qred.

Nå lanserer selskapet et nytt fond på åtte milliarder euro, tilsvarende 82 milliarder kroner etter dagens kurs, ifølge Pitchbook (ekstern lenke). Nyheten er foreløpig ikke bekreftet av Nordic Capital selv.

Fondet, som går under navnet XI, tar over som flaggskip etter forrige storfond fra 2020, som var på omkring 60 milliarder kroner.

I mellomtiden har Nordic Capital også lansert sitt Evolution Fund, som satser på et bredere utvalg av mellomstore selskaper i sektorene helsetjenester, teknologi, og betalingsløsninger samt finansielle tjenester. Det er her Boost AI befinner seg.

Nordic Capital har også eierandeler i selskaper som Sats og Europris.