Politikk

Næringsminister Jan Christian Vestre

Pekes ut som mulig ny helseminister

Næringsminister Jan Christian Vestre blir pekt ut som mulig arvtaker av helseminister-posten etter at den ble ledig fredag. 

Publisert Sist oppdatert

Fredag ble det klart at Ingvild Kjerkol må gå av som helseminister etter at hun ble felt for fusk på masteroppgaven sin som hun leverte ved Nord Universitet i 2021. 

I ettertid har flere norske medier pekt ut næringsminister Jan Christian Vestre som en mulig arvtaker av ministerposten hennes.

Dersom det stemmer vil han i så fall overlate utarbeidelsen av den såkalte «gründermeldingen», som Shifter har skrevet om en rekke ganger, til noen andre. 

Ovenfor TV2 avviser Vestre ikke at han kan bli den nye helseministeren:

– Du pekes på som mulig arvtager. Vil du bli helseminister?

– Det har jeg ikke noen kommentar til. Jeg er næringsminister og er veldig glad for den muligheten og elsker jobben min. Også er det statsministeren som bestemmer sammensetningen i regjeringen, så det må du nesten spørre ham om, svarer han TV2 fredag. 

Når Vestre videre blir stilt spørsmål om han har blitt spurt og om han vil takke ja om han blir spurt svarer han «ingen kommentar». 

Neste uke skal Vestre delta når en stor delegasjon, bestående av en rekke næringslivsaktører, med nordmenn reiser til San Fransisco for å fremme norsk næringsliv.