Beatles.ai

Paul McCartney under Glastonbury Festival i Somerset, England, Saturday, June 25, 2022, en uke etter hans 81-årsdag.

Paul McCartney bruker kunstig intelligens for å fullføre en uutgitt Beatles-låt

Brukte AI-teknologi til å «fjerne» John Lennons stemme.

Publisert Sist oppdatert

I en spennende nyhet for Beatles-fans over hele verden avslørte Sir Paul McCartney at han har benyttet seg av kraften til kunstig intelligens (KI) for å fullføre det han kaller «den endelige Beatles-platen».

Under et intervju med BBC Radio 4s Today-program kunngjorde musikklegenden at KI-teknologi ble brukt for å «fjerne» John Lennons stemme fra en gammel demo, slik at han kunne fullføre sangen.

Selv om Sir Paul ikke avslørte sangens tittel, tyder alt på at det kan være «Now And Then», en komposisjon skrevet av Lennon i 1978. Sangen hadde tidligere blitt vurdert som en potensiell gjenforeningssang for Beatles under arbeidet med deres karrierespannende Anthology-serie i 1995.

Demoen, opprinnelig mottatt av Sir Paul fra Lennons enke, Yoko Ono, et år tidligere, inneholdt en samling lavkvalitets og tidlige opptak som Lennon selv hadde gjort. Mens han satt ved et piano i sin leilighet i New York, spilte Lennon inn låtene på en båndopptaker.

Produsent Jeff Lynne, kjent for sitt arbeid med Electric Light Orchestra (ELO), rengjorde grundig to av disse sangene, Free As A Bird og Real Love, som deretter ble utgitt i 1995 og 1996. Disse låtene markerte Beatles' første nye materiale på 25 år.

Blant de uutgitte demoen var Now And Then, en unnskyldende kjærlighetssang som var typisk for Lennons senere karriere. Beatles forsøkte å spille inn den under en økt, men forsøket ble raskt avbrutt. Lynne husket at bandet bare brukte én ettermiddag på å jobbe med sangen, der kun refrenget ble utviklet. Mangelen på vers hindret fremgang, og det virket som om låten trengte betydelig omarbeiding.

Sir Paul minnes opplevelsen og delte at George Harrison avviste sangen som tull og nektet å jobbe videre med den. Til tross for den innledende motgangen har nå KI-teknologien tillatt McCartney å gi den ufullendte komposisjonen nytt liv ved å bruke Lennons originale vokal for å fullføre låten.

Denne saken er laget med hjelp av Chat GPT og desket av Shifters redaksjon.