ENERGI

Otovo lanserer i Tyskland

Publisert

I løpet av de siste 12 månedene har Otovo lansert sin markedsplass for solcelleinstallasjoner til private hjem i Polen og Italia. Nå utvider selskapet også til Tyskland.

Solenergimarkedet for private hjem i Tyskland er et av de største i Europa, og forventes å være verdt mer enn to milliarder euro årlig i 2022.

Som i Norge, opplever millioner av tyske husholdninger for tiden betraktelige prisøkninger fra sine strøm- og gassleverandører.

– Otovo er den enkleste måten for huseiere å skaffe solcellepaneler og batterier, og dermed redusere sine egne strømregninger, sier Andreas Thorsheim, daglig leder og gründer i Otovo, i en pressemelding.

Ifølge han kan en husholdning spare opptil 35.000 euro over 20 år som følge av en redusert strømregning og salg av overskuddsstrøm tilbake til nettet, ved å installere et solcelleanlegg.

Thorsheim forventer mer enn 1000 nye kunder i 2022 i Tyskland. Målet er å oppnå en omsetning på mer enn 100 millioner euro innen 2025.

I dag er nesten 500 lokale solenergi-installasjonsselskaper koblet til Otovo sin plattform på tvers av Europa.

Selskapet bruker sin teknologi for å analysere potensialet til ethvert hjem online, uten en fysisk befaring, og finner samtidig den beste prisen og installatøren for kundene, basert på en automatisk budprosess mellom de lokale installatører.

For øyeblikket har det Euronext Growth-noterte selskapet hjulpet over 11.000 husstander i Europa med overgangen til egenprodusert solenergi, opplyser det selv. Otovo har en ambisjon om minst 10.000 nye kunder i 2022.

Etter utvidelsen til Tyskland, er Otovo er nå aktiv i syv europeiske land: Norge, Sverige, Frankrike, Spania, Polen, Italia og Tyskland