Beredskap

Leteaksjoner skal bli mer effektive med det nye verktøyet som nå testes. Illustrasjonsfoto.
Leteaksjoner skal bli mer effektive med det nye verktøyet som nå testes. Illustrasjonsfoto.

Nytt verktøy skal gjøre leteaksjoner enklere

Et nytt leteaksjonsverktøy skal erstatte analoge løsninger og forenkle jobben for politi og frivillige under leteaksjoner.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er et etterlengtet verktøy og vi ser veldig fram til å ta det i bruk, sier stabssjef Vidar Arnesen i Agder politidistrikt til Lindesnes Avis.

I dag brukes flere forskjellige systemer i leteaksjoner rundt om i landet. Mange frivillige organisasjoner bruker en amerikansk kartløsning, men utfordringer med sikkerhet, og at dataen ligger på amerikanske systemer, gjør at politiet og Hovedredningssentralen (HRS) ikke kan benytte det.

HRS, i samarbeid med en ekspertgruppe bestående av blant annet politi, Norsk Folkehjelp og Røde Kors, jobber nå med en felles løsning.

– Dette er et komplett støttesystem for leteaksjoner. Det inneholder kart hvor du har sporing og oppdrag, oversikt over mannskap, bilde av savnede og loggsystem. Hvis du finner et spor, loggfører systemet det automatisk, sier beredskapsleder Stig Mebust i Norske Redningshunder til LA.

Systemet ble forrige måned testet av politiet og flere frivillige ressurser under en øvelse på Hamar. Tidlig neste år skal Sørvest politidistrikt være pilot og ta i bruk systemet etter opplæring.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS