SHIPPING

F.v. Codruta Gamulea Berg og Eirik Dahle fra Dovetail, Gry Cecilie Sydhagen, daglig leder i Metizoft og Lene Hodge og Joe Eliston fra Nysnø Klimainvesteringer.

Nysnø og Dovetail tungt inn i shipping-software

Investerer 160 millioner kroner i sunnmørsselskapet Metizoft. 

Publisert Sist oppdatert

Metizoft ble etablert i 2006 og utvikler programvare for maritim sektor. Selskapet og gründer Gry Cecilie Sydhagen har særlig slått seg opp på dokumentasjon av farlige stoffer om bord i skip, samt systemer for håndtering av kjemikalier.

Nå går statens klimainvestor Nysnø og det relativt ferske investeringsselskapet Dovetail inn på eiersiden, i en transaksjon på totalt 160 millioner kroner

– Det globale potensialet for den type løsninger er enormt, og med våre nye medeiere om bord vil vi kunne jobbe raskere mot å videreutvikle våre produkter til det beste for våre kunder, sier Sydhagen i en pressemelding.

Finansavisen omtalte saken først.

– Nye løsninger innen maritim sektor er avgjørende for å redusere utslipp globalt. Metizoft gjør det mulig for skipseiere å identifisere og gjennomføre utslippskutt, unngå miljøskade og drive ansvarlig. Metizoft har et unikt utgangspunkt, fremoverlent team og nye løsninger som vi ser frem til å utvikle videre globalt, sier Joe Eliston, investeringsdirektør i Nysnø, i en pressemelding.

Avtalen er en kombinasjon av kapitalutvidelse og salg av aksjer. Metizoft prises ifølge Finansavisen til minst 320 millioner kroner i transaksjonen.

I fjor omsatte Metizoft for 69,3 millioner kroner og leverte et resultat før skatt på 17,7 millioner kroner.