INVESTERING

Kristin Aamodt er Investment Director, Europe i Arctern Ventures.

Nysnø, Ferd og Laerdal Invest fyller på mer i kanadisk bærekraftsfond

Nå melder Arctern at de vil bemanne opp i Oslo.

Publisert

Det er tre år siden det kanadiske investeringsfondet Arctern etablerte sitt europeiske hovedkvarter i Oslo, og fikk den norske venturesjefen til Equinor, Kristin Aamodt, til å lede satsingen.

Statlige Nysnø Klimainvesteringer er blant selskapene som har satset penger på fondet. Nå følger selskapet opp i en investeringsrunde på over 300 millioner kroner i det tredje fondet til kanadierne.

Det melder Finansavisen.

I tillegg til Nysnø, er de norske investeringsmiljøene Ferd og Laerdal Invest (investeringsarmen til Laerdal Medical) med på runden.

I 2020 gjorde Shifter en gjennomgang av investeringene til Arctern, som favner alt fra miljøvennlig sprøytemiddel og damestrømper til tannregulering og smartere vindparker.

Forsvinnende lite av kapitalen som er sluset inn i dette fondet har imidlertid funnet veien til norske selskaper, selv om mandatet til storinvestor Nysnø er å bygge opp under norsk næringsliv. I Arctern-porteføljen er Aquabyte eneste norske innslag.

En kartlegging Shifter gjorde for ett år siden, viste at kun fire av 57 selskaper i Nysnøs utenlandske fond er norske.

Ifølge Finansavisen planlegger Arctern dog nå å øke aktiviteten her i regionen, noe som innebærer å bemanne opp kontoret i Oslo.