Ny nordisk akselerator for hydrogen-startups

Publisert

Kjeller Innovasjon lanserer et nytt akseleratorprogram i sin Launcher-serie.

Fjorårets satsing, «Space Launcher», rettet seg mot oppstartsbedrifter som jobbet med romteknologi. Blant deltakerne var Bergen Carbon Solution, som nylig gikk på børs.

Årets nordiske akselerator har fått navnet «Nordic H2 Launcher», og retter seg mot oppstartsbedrifter som jobber med løsninger relatert til hydrogen.

– Det er behov for flere innovative løsninger og bedrifter som kan bidra til vekst og verdiskaping, sier Gitte Bromander, senior forretningsutvikler i Kjeller Innovasjon og prosjektleder for det nye akseleratorprogrammet.

Programmet bygger på konseptet Launcher – et intensivt akseleratorprogram utviklet av Kjeller Innovasjon. I løpet av ni dager (31. august til 17. september) vil 10 utvalgte oppstarts- og vekstselskaper få tilgang til ledende nordiske industripartnere, investorer og ressurser innen forretningsutvikling.

Målet er å utvikle og rigge selskapene for vekst og internasjonal skalering.

Programmet avsluttes med en «Demo Day», hvor de ti bedriftene presenterer sine løsninger for potensielle investorer og samarbeidspartnere.

– Med tette koblinger til forskningsmiljøene og økt nasjonal satsing på hydrogen har vi nå gode muligheter for å få frem enda flere spennende bedrifter, sier Bromander.

Nordic H2 Launcher har søknadsfrist 1. juli, oppstart 31. august og Demo Day 17. september.

Powered by Labrador CMS