FINTECH

Administrerende direktør i Norwegian Block Exchange, Stig Aleksander Kjos-Mathisen

Norwegian Block Exchange blir e-pengeforetak

Vil gjøre det lettere for kryptobørsen å samarbeide med andre selskap i finansbransjen.

Publisert

At kryptobørsen har fått e-pengelisens fra det norske Finanstilsynet, kommer frem i en børsmelding fra selskapet tirsdag.

– E-pengelisens er et viktig steg på veien til å kunne tilby tjenester som kan gjøre kryptovaluta nyttig i hverdagen og dermed øke verdien av krypto. Betalingstjenester og direkte pengeoverføring med kryptovaluta fra og til din NBX-konto er blant mulighetene vi nå ser på. Lisensen gir oss et godt utgangspunkt for å kunne tilby helt sømløs samhandling mellom tradisjonell finans og digital finans, sier Stig Aleksander Kjos-Mathisen, administrerende direktør i NBX i børsmeldingen.

LES OGSÅ: Planlegger nordisk krypto-indeksfond

I tillegg til at lisensen åpner for å kunne utvikle nye tilbud til kundene, mener NBX at det er et bevis på at selskapet kan møte strenge regulatoriske krav. Lisensen vil også gjøre det lettere å samarbeide med andre selskap i finanssektoren, siden NBX nå er underlagt de samme regulatoriske kravene.

En e-pengelisens er et regulatorisk krav for alle selskap som ønsker å håndtere betalinger og utstede e-penger. Selskap med denne lisensen er underlagt de samme kravene til egenkapital, styring og internkontroll som andre finansforetak.

LES OGSÅ: Liv Freihow slutter i krypto-jobben etter et knapt år

– Å få en e-pengelisens viser at vi er i stand til å etterleve de strengeste kravene til styring og systematikk. At vi er vurdert og regulert av det norske Finanstilsynet gir trygghet for både kunder og partnere når de gir oss tillit til å forvalte verdiene deres, sier Kjos-Mathisen i meldingen.

Før oppstart av den konsesjonspliktige virksomheten må NBX sende inn dokumentasjon av enkelte forhold knyttet til blant annet compliance og virksomhetsstyring.