Northzone-profiler på lønnstoppen

Publisert Sist oppdatert

Etter børsnoteringen til Spotify i fjor, cashet nåværende og tidligere topper i vekstfondet Northzone inn til sammen 800 millioner kroner. Det plasserte dem helt i toppsjiktet blant lønnsadelen i Norge.

Tre profiler tilknyttet det norske vekstfondet Northzone innehar 2.-, 3.-, og 4.-plassen på listen over de som hadde høyest inntekt i Norge i fjor.

Bjørn Stray, som var med å starte fondet og i dag er partner der, tjente ifølge skattelistene 275 millioner kroner i fjor.

Rett bak han på listene er Jan Tellef Thorleifsson, som også var med på å grunnlegge vekstfondet. Han tjente 258 millioner kroner. I fjor tok han jobben som sjef i det statlige bistandfondet Norfund.

På 4. plass er Thorleif Ahlsand, som også har vært partner i Northzone. Ifølge listene tjente han 235 millioner kroner.

Mye av gevinsten kan knyttes til børsnoteringen av Spotify. To av de tre nevnte over er ikke lenger involvert i den daglige driften av fondet, men har beholdt eierskap. Fondet gikk inn i Spotify allerede i 2006, og de tre cashet sammen med finansdirektør i Northzone, Stine Foss, inn 800 millioner kroner i sammenheng med noteringen.

Helt på den norske lønnstoppen er Trond Mohn, ifølge listene, med en inntekt på drøyt 443 millioner kroner.

redaksjonen@shifter.no

Powered by Labrador CMS