Investering

Andreas Emblem (partner), Alan Aspuru-Guzik (hovedvitenskapelig rådgiver), Eirik Talleraas (partner) og Anders Frøseth (grunnleggerpartner) er teamet bak Propagator Ventures.

Norsk fond investerer i MIT-startup

Propagator Ventures investerer i Axiomatic._AI. 

Publisert

Det norske deep tech-fondet Propagator Ventures (PV) har investert i Axiomatic_AI. 

Det kommer frem i en pressemelding.

Axiomatic_AI blir den tredje investeringen til det norske deep-tech fondets PV Fund 2, etter Koala Tech og Intrepid Labs. PV ønsker ikke gå ut med hvilket beløp det er snakk om. 

Axiomatic_AI ble grunnlagt av forskere fra Massachusetts Institute of Technology (MIT), Insitute of Photonic Sciences (ICFO) og University of Toronto – og utvikler en AI-modell som skal gi verifiserbare svar på fysikk- og matterspørsmål. 

Det ble spunnet ut av MIT i 2024 og har ambisjoner om å tidoble produktiviteten innen vitenskap og ingeniørfag innen 2030. 

– Enkelt sagt kan Axiomatic_AI's modell betraktes som en ChatGPT for forsknings- og utviklingsformål, sier Anders Frøseth, grunnlegger av norske Propagator Ventures. 

Kleiner Perkins, et annet venturefond som har gjennomført investeringer i Google og Amazon, har også investert betydelig i selskapet, opplyses det. 

– Fra de første samtalene ble det klart at Propagator Ventures deler vår forståelse av generativ AIs innvirkning på vitenskap og ingeniørfag, sier Dirk Englund, medgründer av Axiomatic_AI. 

PV er et norsk venturekapital-fond som spesialiserer seg på tidligfase-investeringer i «deep tech». 

Siden 2019 har PV investert i åtte startups gjennom PV Fund 1, og evaluerer for øyeblikket investeringer i «deep tech»-selskaper i Europa og USA, gjennom det nylig lanserte PV Fund 2.