Nobels fredpris

Medlem i næringskomiteen på Stortinger, Alfred Bjørlo fra Venstre.,

Nominerer gründerstiftelse til Nobels fredspris

Venstres mann i næringskomiteen, Alfred Bjørlo, har nominert tyske Westerwelle Foundation, som støtter gründere og entreprenørskap i utviklingsland.

Publisert Sist oppdatert

– Det å jobbe med gründerskap og entreprenørskap er en av viktigste måtene å løfte folk og land ut av fattigdom på. Dette er et området som aldri blir løftet frem i forbindelse med fredsprisen og internasjonal bistand, så derfor synes det er på sin plass å løfte frem en av de få internasjonale aktører som jobber spisset mot gründerskap i fattige land.

Det sier stortingsrepresentant for Sogn og Fjordane, Alfred Bjørlo (V), som nå har nominert tyske Westerwelle Foundation til årets Nobel fredspris.

Westerwelle Foundation ble startet i 2013 av Tysklands tidligere utenriksminister Guido Westerwelle og næringslivslederen Ralph Dommermuth.

«Å gi gründere muligheten til å skape sine egne virksomheter, produkter og tjenester» er kjernen i arbeidet med å skape like muligheter for alle, skriver Bjørlo i nominasjonsbrevet til Den norske nobelkomieen.

Westerwelle Foundation «er en av svært få organisasjoner som fokuserer spesielt på entreprenørskap, som en generator for frihet, demokrati og fred. Dette er grunnen til at de fortjener å bli nominert til prisen», skriver han videre.

– Gründere og entreprenørskap er helt nødvendig for å løfte land som i dag slite med fattigdom. Det er viktig at folk med gode ideer for sjansen til å løfte ideen opp og frem, uansett hvor i verden de bor, sier Bjørlo.