INVESTERING

Karen Dolva i No Isolation. Foto: Per Ivar Nikolaisen

No Isolation hentet 90 millioner kroner

Idekapital investerer nok en gang i teknologiselskapet som skal bekjempe ensomhet blant eldre og langtidssyke barn, og får med seg tre pensjonskassser på laget,

Publisert Sist oppdatert

I desember skrev Shifter at inntektene til No Isolation økte kraftig under pandemien, og at selskapet nå satser for fullt i Tyskland. Samtidig sikret oppstartsbedriften sikret 20 millioner kroner Forskningsrådet til et prosjekt som skal sørge for at eldre kan bo lenger hjemme.

Nå har gründerselskapet fylt opp kasse ytterligere, denne gangen gjennom en emisjon.

No Isolation har fått inn 90 millioner kroner i frisk egenkapital, melder Dagens Næringsliv. Runden priser No Isolation til 310 millioner kroner.

Oslo Pensjonsforsikring (OPF) står for halvparten av nyinvesteringen. Pensjonskassen for helseforetakene i Hovedstadsområdet skyter inn 10 millioner kroner, det samme gjør en kjenning i startup-landskapet, MP Pensjon. Sistnevnte var allerede på eiersiden i No Isolation. Det var også Idekapital. Fondet, samt direkteinvesteringer fra noen av dets eiere, står for de resterende 25 millioner kronene.

No Isolation står bak stedfortreder-roboten AV1, som lar langtidssyke barn delta i klasserommet, og Komp, som er et slags sosialt medium i miniatyrform, med tilhørende maskinvare tilpasset eldre og deres familier.

Det er nå over 7500 Komp-brukere knyttet til godt over 50.000 månedlige Komp app-brukere, og siden 2018 har over 6 millioner bilder og meldinger blitt delt med Kompene. Til sammenligning var det rundt 600 Komp i bruk før mars 2020.