FINTECH

Christoffer Andvig, daglig leder i Neonomics.

Neonomics får Digipost på kundelisten

Blir open-banking-plattform for Postens digitale postkasse

Publisert

Selv med en stadig større utbredelse er det fortsatt mange fakturaer fra både offentlige myndigheter og private virksomheter som blir sendt ut via Digipost.

En ny avtale med Neonomics om å ta i bruk selskapets API-plattform skal gjøre det enklere for Digiposts 2,7 millioner brukere å få betalt regningene sine.

– Vi ser alltid etter nye måter vi kan gjøre hverdagen enklere og sikrere for brukerne våre på. Før PSD2 hadde vi avtaler med individuelle banker, men avtalen med Neonomics gir oss tilgang til de fleste banker i landet. Det betyr også at vi kan tilby langt flere av våre brukere en enkel måte å motta og betale faktura på, både på nett og i appen. Denne måten å utføre betalinger på vil være nyttig for både Digipost-brukere og alle virksomheter som sender faktura via oss, sier Thomas Mathisen, daglig leder i Digipost, i en pressemelding.

Selskapene samarbeider om den tekniske løsningen for fakturabetaling der brukeren får en klar oversikt over betalte og ubetalte fakturaer innenfor Digiposts plattform. Digipost forventer vekst i antall sendte fakturaer, som en følge av samarbeidet.

– Vi er stolte av å samarbeide med Digipost for å levere en sterkere verdiproposisjon til kundene deres. Open banking-betalinger vil være standarden for e-fakturering på grunn av sin enkelhet og sikkerhet. Vi er også stolte av å spille en integrert rolle i å levere kostnadsbesparelser og bedre opplevelse for Digiposts kunder, sier Christoffer Andvig, CEO i Neonomics i pressemeldingen.