KARRIERE

Nå skal Liv Freihow eksportere BankID

Forlater Startuplab til fordel for selskapet som lager en av Norges mest brukte teknologier: BankID og BankAxept.

Liv Freihow er ansatt i BankID BankAxept. Her med daglig leder Øyvind Brekke.
Publisert Sist oppdatert

Den tidligere teknologilobbyiisten Liv Freihow har etter en lang karriere i IKT Norge satt kursen i retning finansteknologi (fintech). Siden karriereskiftet i 2021 har hun jobbet i kryptoselskapet Norwegian Block Exchange og inntil nylig vært med å bygge opp fintech-programmet til Startuplab.

Nå har Freihow fått seg ny jobb igjen. Denne gangen går turen til selskapet med det klingende navnet BankID BankAxept, som bygger en av, om ikke den mest brukte teknologien i Norge, ved samme navn.

BankID BankAxept ble formelt et eget selskap i fjor, etter at dette ble skilt ut fra Vipps.

I et intervju med Shifter i fjor sa den nye sjefen Øyvind Brekke at BankID og BankAxept var «skjulte perler i norsk næringsliv», og at de nå ville se etter posisjoner i utlandet.

I dette arbeidet får Frihow en sentral rolle, i en stillingstittel som ikke er helt definert ennå. Hun skal rapportere til vekstsjef Bjørn Skjelbred, og jobbe med å ta de norske ID- og betalingsløsningene til utlandet.

– Å jobbe i skjæringspunktet mellom bank, finans og teknologi er naturlig for meg. Nå skal jeg ha en mye mer kommersiell rolle, ikke minst internasjonalt. Det gleder jeg meg veldig til, sier Freihow til Shifter.

– Å vri mitt fokus i mer kommersiell retning, er spennende. Jeg kjenner bransjen godt og har mye nettverk, men her er det mye nytt å sette seg inn i.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!