Oppkjøp

Daglig leder: Adrian Søbyskogen under en pitch.

Multiconsult kjøper seg inn i proptech-oppstart

Arkitekt- og ingeniør-giganten kjøper opp en liten porsjon av Anker. 

Publisert Sist oppdatert

Multiconsult kjøper seg inn i Anker, en oppstart som spesialiserer seg på automatisering og forenkling av planlegging og oppfølging av bygg- og anleggsprosjekter.

Det var Estate Nyheter som omtalte saken først. 

– Verktøyet hjelper oss å forbedre våre leveranser under prosjekterings-arbeidet, og vil være med på å effektivisere arbeidet. Det er viktig å ha gode samarbeidspartnere som bidrar til å løfte oss og næringen ved hjelp av digitalisering, skriver konserndirektør Geir Juterud i Multiconsult i en pressemeldingen. 

Det kommer ikke frem hvor stor porsjon Multiconsult har kjøpt opp, men i følge pressemeldingen skal det være en «mindre eierandel».

Oppkjøpet skjer etter at Anker gjennomførte en vellykket kapitalrunde i 2023, der Multiconsult deltok med én million kroner.  

Arkitektselskapet A-lab, som også er en del av Multiconsult-gruppen, har allerede brukt Anker i flere prosjekter.

– Dette gjør at arkitektene kan konsentrere seg om de faglige utfordringene, mens verktøyet er med å løse og automatisere enkelte oppgaver og effektiviserer arbeidet i planleggingsfasen, skriver Angie Mendez som er teknologiansvarlig og assosiert partner i arkitektselskapet.

Anker henter altså ut metadata fra arkitektfiler for så å matcher dem mot kravspesifikasjoner, og leverer dermed en «helsestatus» på hvor godt disse dataene passer sammen.

Det er Adrian Søbyskogen, Håvard Vasshaug, Weronika Budnik Praket og Erik Heggstad, Ahmad Saleem, som er gründerne bak selskapet som ble startet i 2022

Oppstarten deltok i akseleratorprogrammet til Startuplab og DNB NXT i fjor høst, og er en spin-off fra konsulentselskapet Reope