Krypto

Elijah Elystrand er gründer og daglig leder i Maxelium Games.

Morten Klein investerer i kryptospill

Maxelium Games skal lage blokkjedespill sammen med Gumball 3000 i nytt felles selskap. Dette skjer parallelt med at Netflix lager dokumentar om Gumball 3000.

Publisert Sist oppdatert

Maxelium Games henter fem millioner kroner i frisk kapital fra Morten Klein.

Det melder Finansavisen.

Klein har tidligere investert i web3-selskapene Arcane Crypto og Finpeers.

Maxelium ble startet av Elijah Nikola Gabriel Lordsword Elystrand i 2021. Konstantin Mortensen er også i gründerteamet.

Planene er å hente 20 millioner dollar i nytt felles selskap med Gumball 3000, dette skal finansiere utviklingen av nytt blokkjede-racingspill.

– Blokkjede kommer til å transformere spillindustrien, i lik grad som at internett har transformert spillindustrien i sin tid, sier Elystrand til avisen.

Deres første storspill, med navnet «Viking Crypto Punks», blir lansert i løpet av andre halvår 2023.

Spill basert på blokkjedeteknologi gjør det mulig å overføre eierskap av den enkelte spillers eiendeler, som for eksempel et sverd, gjennom såkalte NFTer.

Dette er NFT

  • En NFT, eller non-fungible token på engelsk, er en unik digital eiendel som bruker blockchain-teknologi for å bevise eierskap og autentisitet.
  • Blockchain er en desentralisert og distribuert database som lagrer informasjon i form av blokker som er lenket sammen i en kjede. Hver blokk inneholder informasjon om en bestemt transaksjon eller hendelse. NFT-er bruker spesielle typer blokker på blockchain som inneholder informasjon om den digitale eiendelen de representerer.
  • Hva som gjør NFT-er unike er at de ikke er utbyttbare. Dette betyr at hver NFT har en unik verdi og egenskaper som skiller den fra andre digitale eiendeler. For eksempel kan en NFT representere et kunstverk, et bilde, en animasjon, en video eller en lydfil. Selv om kopier av disse digitale filene kan eksistere, er det kun én NFT som representerer det originale verket.
  • NFT-er gjør det mulig for kunstnere, skapere og samlere å selge og kjøpe digitale eiendeler på en transparent og sikker måte. Blockchain-teknologien sikrer at eierskapet til en NFT kan spores og verifiseres, og at transaksjonene er uforanderlige og ikke kan manipuleres.
  • NFT-er har fått mye oppmerksomhet i det siste på grunn av flere høyt profilerte salg og auksjoner av digitale kunstverk. Imidlertid er det også debatt rundt NFT-er når det gjelder miljøpåvirkning på grunn av den høye energiforbruket til visse blockchain-nettverk.

Kilde: Faktaboksen er laget med hjelp av ChatGPT og desket av Shifters redaksjon.