POLITIKK

Meta er eierselskapet bak flere av verdens mest populære apper.
Meta er eierselskapet bak flere av verdens mest populære apper.

Meta avviser Europa-exit

Publisert

Ryktene om at eierselskapet til blant annet Facebook, Instagram og Whatsapp truer med å forlate Europa, er sterkt overdrevet, ifølge en pressemelding sendt ut av Meta selv tirsdag kveld.

Medier verden over, inkludert Shifter, meldte søndag at Meta truet med å trekke seg ut av Europa hvis de ikke fikk lagre og behandle data fra sine europeiske brukere på servere i USA.

Bakgrunnen var en årsrapport fra selskapet, hvor det sto at flere av tjenestene til Meta antagelig ikke kunne tilbys i Europa hvis selskapet ikke kunne legge standardiserte brukervilkår til grunn, eller finne andre lovlige måter å flytte brukerdata fra Europa til USA på.

I pressemeldingen tirsdag skriver Meta at dette er bekymringer de har flagget i hver rapport siden 2018, i likhet med 70 andre selskaper.

Selskapet verken ønsker eller truer med å forlate Europa, presiseres det.

«Bedrifter trenger klare, globale regler for å beskytte transatlantiske datastrømmer på lang sikt, og som andre selskaper på tvers av et bredt spekter av bransjer, overvåker vi nøye den potensielle innvirkningen på de millioner av mennesker og bedrifter som bruker tjenestene våre etter hvert som denne utviklingen skrider frem», heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS