oppkjøp

Ice sitt hovedkontor i Nydalen i Oslo.

Lyse kjøper mobiloperatøren Ice

Lyse har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i ICE Group Scandinavia Holding AS.

Publisert

Lyse har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i Ice Group Scandinavia Holding AS.

Mobil- og telekomselskapet Ice er notert på Oslo Børs med en markedsverdi på 488,9 millioner kroner. Lyse kjøper Ice i en avtale som er verdt 5,56 milliarder kroner, ifølge DN.

Lyse var gjennom Altibox først ute med fiberbredbånd til privatmarkedet i Norge og Ice har nådd langt i sin utbygging av et nasjonalt tredje mobilnett. Nå har selskapene funnet hverandre og skal sammen bidra til at alle i Norge får tilgang til høyhastighetsnett.

– Oppkjøpet av Ice vil etablere Lyse som en fullverdig teleoperatør på linje med Telenor og gi en forsterkning av den samlede telekominfrastrukturen i Norge. Ved å få Lyse inn på eiersiden vil Ice kunne bli en mer solid mobiloperatør som vil kunne konkurrere enda sterkere i det norske telemarkedet. Dette vil gi økt valgfrihet, bedre kundeopplevelser og mer fornøyde kunder, sier konserndirektør tele, Toril Nag i Lyse.

– Ice sin ledelse har brukt lang tid på å søke etter den beste langsiktige løsningen for selskapet og er svært glade for å få inn Lyse på eiersiden. Dette kjøpet markerer starten på et nytt norsk industrieventyr. Sammen har vi både verdensledende infrastruktur og dyktige fagfolk, og vi er rigget for å få til enda mer sammen enn det vi kunne fått til alene, sier administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice.