RESULTAT

Karen Dolva i No Isolation.

Lavere inntekter og større tap for No Isolation i fjor

Nedtur etter sterk utvikling under pandemien for gründerselskapet som vil bekjempe ensomhet og isolasjon med teknologi.

Publisert

Oppstartsselskapet No Isolation utvikler en slags sosiale medier-plattform og hardware som tar sikte på å redusere ensomhet og utenforskap blant langtidssyke barn og eldre, men produkter som AV1 og Komp.

Selskapets løsninger har fått internasjonal oppmerksomhet for sitt bidrag til å forbedre livskvaliteten til de som er mest sårbare, men det nylig offentliggjorte årsregnskapet for 2022 viser at det fortsatt er anstrengt økonomi i selskapet.

I fjor omsatte No Isolation for 49,22 millioner kroner, et fall på 22,6 prosent sammenlignet med året før. I 2021 hadde selskapet en omsetning på 63,59 millioner kroner. 

Årsresultatet før skatt viste også en negativ utvikling. I 2022 tapte No Isolation 33,78 millioner kroner, mens det året før var et tap på 19,84 millioner kroner.

E24 har også omtalt resultatet til No Isolation, og skriver at selskapet har tapt 133 millioner kroner siden oppstarten i 2015.

– Vi har investert i vekst i mange år, også i fjor, sier gründer og daglig leder Karen Dolva til avisen.

Hun peker på at mange var mer villig til å investere i some eldste slektninger i 2021, da verden fortsatt var preget av pandemien, enn i 2022.

– Folk er mer forsiktige med pengene sine, sier Dolva til E24.

I januar 2022 lyktes No Isolation med å hente 90 millioner kroner i en avtale som priset selskapet til 310 millioner kroner. På eiersiden er tungvektere som Oslo Pensjonsforsikring (15 prosent), MP Pensjon (13,4 prosent), og Idekapital (11,4 prosent). 

Medgründer og daglig leder Karen Dolva er også en betydelig aksjonær, med en eierandel på 11,1 prosent.

No Isolation ble grunnlagt i 2015 av Karen Dolva, Marius Aabel, Matias Doyle, og Marius Vabo.

Denne saken er generert av tekstroboten ChatGPT og desket av Shifter-redaksjonen.