samarbeid

Fabian Utigard og Siv Tallang-Vold, miljøsjef i Betonmast til høyre

Lander avtaler med byggkonsern 

Proptech-startupen Kvist Solutions har fått på plass samarbeid med AF Gruppen og Betonmast. 

Publisert Sist oppdatert

AF Gruppen og Betonmast har inngått en rammeavtale med Kvist Solutions for bruk av deres digitale plattform til planlegging og gjennomføring av miljøsertifisering av bygg. 

Det opplyses om i en pressemelding. 

Byggkonsernene har hatt samarbeid med Kvist siden 2021. AF Gruppen ble da blant de første pilotkundene til startupen som da drev fra NTNU. Også Betonmast har brukt Kvists løsning til flere prosjekter over lengre tid. 

Nå tilgjengeliggjøres teknologien for alle prosjekter i de to byggekonsernene. 

– Det har vært en lærerik reise sammen med AF Gruppen og Betonmast som har hjulpet oss mye på veien. At de nå satser på oss for å levere teknologien til hele konsernet er en stor tillitserklæring som vi er veldig takknemlige og stolte over, sier Fabian Utigård, gründer og daglig leder i proptech-startupen. 

Shifter har tidligere skrevet om Kvist som har utviklet en programvareløsning som skal forenkle både planlegging, gjennomføring og forvaltning av miljøsertifikater, og gir innsikt i hvilke tiltak som gir verdi til byggene. 

Den skal også redusere risikoen for å gjøre kostbare og klimafiendtlige feil i byggene.

Det er Fabian Utigard og Mathias Engevik som står bak selskapet som ble stiftet mens de to gikk på NTNU. I 2023 hentet de tilsammen 17 millioner i en runde ledet av Arkwright og DNB til en prising på 80 millioner kroner. 

Selskapet ble startet som en studentbedrift på NTNU og har siden fått over 50 kunder i Norden.