Bygg

Stolte vinnere: Fabian Utigard og Mathias Berentzen er gründerne bak Kvist som altså stakk av med prisen.

Kvist hylles av byggenæringen

Bærekraftsgründere vinner Byggenæringens Innovasjonspris 2023. 

Den tidligere student-startupen Kvist Solutions, vinner Byggenæringens Innovasjonspris med sin løsning «Init» under Bygg Reis Deg 2023

– Det føles uvirkelig å få en slik pris også booster det motivasjonen skikkelig for reisen vi skal på videre. Det er nå det begynner, sier Fabian Utigard, CEO og Co-founder i Kvist Solutions etter å ha mottat prisen, i en pressemelding. 

Kvist Solutions utvikler løsninger som skal effektivisere arbeidet med miljøsertifikater, som skal sikre beslutningsgrunnlag og imøtekomme miljøkrav i byggeprosesser. 

Startupen konkurrerte med med syv andre om prisen.

Juryen skal blant annet ha lagt vekt på at de mener Kvist Solutions løsning har stort potensial for anvendelse, og at den kan bidra til en mer bærekraftig byggebransje.

Shifter har skrevet om startupen tidligere som ble startet opp i 2020 av Fabian Utigard og Mathias Berentzen. 

Kvist lanserte første versjon av plattformen sommeren 2022, og har kapret flere store kunder i bransjen, blant annet Stor Oslo Eiendom, Solon Eiendom, Ava Eiendom, DNB Næringseiendom, samt entreprenører som Veidekke og Abygg.

Selskapet skal blant annet ha fått en verdivurdering til 80 millioner, og har hentet penger fra en rekke investorer, deriblant Arkwright og DNB som har gått inn med henholdsvis 6,5 og 6 millioner kroner.