KRYPTO

Administrerende direktør i Norwegian Block Exchange, Stig Aleksander Kjos-Mathisen.

Krypto-selskap dropper kapitalinnhenting

NBX låner penger i stedet - skylder på ustabilitet i markedet.

Publisert Sist oppdatert

I sommer gikk krypto-selskapet Norwegian Block Exchange (NBX) høyt ut, først ved å bli e-pengeforetak, deretter med en ny avtale om å bygge et nordisk indeksfond av kryptovalutaer.

Alt har likevel ikke gått helt glatt for NBX, og uenigheter har ført til utskifting i ledelsen.

Nå melder selskapet at det må droppe en planlagt kapitalinnhenting på 20 millioner kroner. I stedet tar selskapet opp et konvertibelt lån. Det kommer frem i en børsmelding.

NBX begrunner endringen med utviklingen i krypto-industrien og i finansmarkedene generelt.

«Avgjørelsen er basert på den seneste tidens ustabiliteten i finansmarkedene og den påfølgende nedgangen i vår aksjekurs,» heter det i meldingen. Videre står det at NBX ikke vil inngå en avtale nå som gjør at aksjonærer taper penger, samt at styret og ledelsen har «identifisert andre muligheter som gjør det fornuftig å utsette emisjonen». Hva dette innebærer, utdypes ikke.

– Jeg mener dette er den beste løsningen for selskapet og våre eksisterende aksjonærer. Det føles riktig å utsette kapitalinnhentingen til et tidspunkt når markedene er mer forutsigbare, sier daglig leder Stig Aleksander Kjos-Mathisen i meldingen.

Aksjekursen faller markant på meldingen, ned åtte prosent. Det er i tråd med slik kursen har utviklet seg siden notering på tampen av fjoråret. Siden den gang er kursen ned over 80 prosent.

NBX verdsettes nå til 136,5 millioner kroner på Oslo Børs.