Kryptovaluta

Krypto-industrien klarer ikke ansette nok advokater

Styremedlem i ECB maner til strengere regulering og hardere skattlegging.

Bitcoin er den største kryptovalutaen. Sentralbankene rasler med regulerings-sablene.
Publisert

Kryptovaluta-selskaper venter økende press fra reguleringsmyndigheter og ansetter juridisk kompetanse med begge hendene for å bli en mer akseptert del av finansbransjen.

Det melder Wall Street Journal.

Kryptobørsen Kraken, en global konkurrent av Coinbase og flere norske selskaper, blant annet Firi, skal ansatte 30 advokater de enste tre månedene. Målet var egentlig å ansette 60, ifølge chief legal officer Marco Santori som har snakket med WSJ, men han ser ikke hvordan det blir mulig.

Flere amerikanske advokatfirmaer har også startet å bygge opp egne kryptomiljøer.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*

– I krypto-sfæren er konsensus nå at du trenger egne ansatte med tung juridisk kompetanse, sier John Wolf Konstant, konsulent i hodejegerfirmaet Whistler Partners til avisen. – Særlig siden investorer kommer til å kreve det.

Markedet for denne type kompetanse er rødglødende. Wolf Konstant peker på at de aller beste får lønnspakker i millioner-dollar-klassen som «naturligvis» inkluderer tokens og krypto.

– Krypto er en «vill vesten-svindel»

Denne uken uttalte Fabio Panetta som sitter i styret til den Europeiske sentralbanken ECB, at kryptovaluta er en «ny ville vesten» som «fører til ustabilitet og usikkerhet» i finansmarkedene.

Panetta tror krypto ville kunne starte en ny finanskrise. Markedet for kryptovaluta er ifølge ham nå større enn sub-prime markedet hvis problemer var medvirkende til å utløse finanskrisen i 2008.

Panetta som holdt innlegg ved Columbia University i New York tok til orde for et globalt samarbeid for å skattelegge kryptovaluta tungt, innføre intense regulering og strenge innsynskrav.