Ladestasjoner

Kjøper opp ladesystemet til Zaptec og blir nordens største Ladepunktoperatør

Det norske teknologi- og infrastrukturselskapet Wattif kjøper opp ladesystemet Charge365.

Publisert

Etter å ha sikret 50 millioner euro i finansiering fra investeringsfondet Marguerite, har det norske teknologi- og infrastrukturselskapet Wattif kjøpt opp ladesystemet «Charge365» fra Zaptec. 

Det melder selskapet selv i en pressemelding. 

To år etter oppstart har det bergensbaserte selskapet etablert seg som en av nordens ledende ladepunktoperatører, med et nettverk på 26.000 ladepunkter fordelt over seks land.

– Målet har fra dag én vært å bli en av Europas ledende tilbydere av destinasjonslading. Nå er vi ledende i Norden, størst på borettslag i Europa, og nummer åtte totalt i Europa, basert på antall ladepunkt. Det er et stort skritt i riktig retning og en viktig milepæl for Wattif, sier Robert Svendsen, CEO i Wattif EV. 

Charge365, med over 2000 aktive ladestasjoner, er en helhetlig løsning for drift og automatisk betaling for elbil-lading og er for øyeblikket det mest brukte systemet i Norge. 

Wattif planlegger å lansere «Charge365» sammen med laderen «Zaptec Pro» for borettslag og sameier i flere europeiske land i 2024.

– Ladesystemet «Charge365», sammen med laderen «Zaptec Pro», er etter vår vurdering den beste kombinasjonen for borettslag og sameier på markedet i dag. Det er en enkel løsning å installere, samtidig som den er brukervennlig for kunden, skriver Svendsen.

Oppkjøpet av Charge365 er det tredje for Wattif i 2023, og Svendsen varsler at det ikke blir det siste. 

I første kvartal i år ble selskapet BilLader AS overtatt, mens Wattifs svenske datterselskapet, Wattif EV Sverige AB, i oktober overtok driftsansvaret fra EFUEL – som har installert flere tusen ladepunkt i Sverige. 

– Vi er ikke ferdig. Veien videre består i å rulle ut så mange Wattif-ladere som mulig, samt kjøpe opp de riktige selskapene. Vi har et klart mål om å bli den ledende ladeoperatøren i Europa og skape den beste ladeopplevelsen for folk flest. Vi er ikke fornøyd før vi har nådd dette målet, sier Svendsen.