HELSE

Henter 30 millioner kroner til skybasert behandling av fedme

Statlige Investinor satser på helsetjenesten Lifeness.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2018 har gründerne Maria Arlén Larsen og Solvor Øverlien Magi utviklet Lifeness, en skybasert helsetjeneste myntet på pasienter med overvekt eller livsstilssykdommer, samt deres behandlere.

De to gründerne angriper feltet fra to ulike hold. Larsen er lege med doktorgrad innen fedme og relaterte sykdommer, mens Øverlien Magi har ledererfaring fra blant annet treningssenterkjeden Sats.

Nå har de hentet inn ekstern investorkapital for første gang. 30 millioner kroner skytes inn i bedriften som er basert i Skibotn, Troms og Finnmark.

De største investorene i runden er det nordnorske investeringsselskapet Arctic Investment Group og statlige Investinor.

I tillegg kommer livsstilscoach Jeanette Roede (tidligere eier av Grete Roede/Roede AS) inn både på eiersiden og operasjonelt i selskapet.

Øvrige investorer i runden er Kupa, Farvatn Venture (Tidligere Planet 9 Venture, eid av Kristin og Johan Odfjell), Link Venture Capital, Geir Linløkken i Investtech og det nordnorske investornettverket Fyrin.

– I et krevende marked er vi svært fornøyd med å få på plass gode investorer som kan bidra med sin lange erfaring fra lignende selskaper. Dette vil gi ekstra fart til vår satsning mot det europeiske markedet, samtidig som vi får kapasitet til å utvikle kunder og prosjekter i Norge, sier daglig leder Øverlien Magi i Lifeness.

Partene har ikke kommentert prisingen. Finansavisen skriver imidlertid at den skal ligge en plass mellom 40 og 50 millioner kroner før de nye pengene kom inn.

Lifeness har utviklet et system som lar helsepersonell følge opp pasienter med fedme- og livsstilsrelaterte sykdommer.

Mens pasienten får tilgang til en selvhjelpsapp, får helsepersonell tilgang til en behandlingsassistent som forteller hvilke pasienter som til enhver tid trenger oppfølging.

Første testversjon ble lansert i 2019. Fullversjon ble lansert i 2021 etter omfattende medvirkning fra pasienter og helsepersonell.