Telekom

Hawaii-stemning: Norske Working Group Two lander sin første amerikanske kontrakt

Mobilutfordreren Mobi fra Hawaii vil bruke norsk teknologi når de inntar fastlandet.

Publisert Sist oppdatert

Mobi har lenge vært en av de ledende mobilleverandørene på den amerikanke øygruppa i Stillehavet. Selskapet er en såkalt virtuell nettverkoperatør, som ikke har et eget nett, men utnytter det eksisterende 5G-nettverket. Nå er de i gang med å utvide businessen til resten av USA - en kompleks affære der de nå har inngått en avtale med Telenor-spinoffen Working Group TWO (WG2) som spesialiserer seg på denne typen prosesser.

Det norske selskapet hjelper Mobi å flytte kjernenettverket, best beskrevet som kontrolltårnet til en mobiloperastør, ut i skyen. Med en programmerbar, skybasert sentral, vil amerikanerne få fleksibilitet og vil få betydelig raskere vei til å lansere nye tjenester i markedet. Når WG2-mobilsentralen er integrert med radiokjernenettverket, kan Mobi utnytte simple APIer for å bestemme hvilke tjenester som skal aktiveres for hver SIM eller bruker.

Denne uka har CEO Erlend Prestgård vært på plass på Hawaii for blant annet å holde innlegg på årskonferansen til Pacific Telecommunications Council, under tittelen «Democratizing Wireless Connectivity». Der deltok også Mobi-sjef Justene Burdette.

- Løsningen gjør det mulig å gå live i nye geografiske områder på rekordtid. Enkelthen i as-a-service-modellen gjør at Mobi kan konsentrere seg om å møte kundenes forventinger og bruke tida på å tenke innovasjon i stedet for håndtere kompleksiteten, sier Erlend Prestgård i en pressemelding.

Telenor eier i dag 47 prosent av selskapet, mens det amerikanske investeringsfondet Digital Alpha også eier 47 prosent. Styreleder Birger Magnus har i underkant av tre prosent. I tillegg har de ansatte, inkludert Erlend Prestgård, eierandeler.