Karriere

Jan Børge Sagmo går av som sjef i Bergen Carbon Solutions på grunn av utfordringer med helsen.

Gründeren gir seg som sjef i Bergen Carbon Solutions

Avgangen begrunnes med helseutfordringer.

Publisert Sist oppdatert

Jan Børge Sagmo gir seg som sjef i Bergen Carbon Solutions, oppstartsselskapet som lager supermaterialet karbonnanofiber fra klimagassen CO2.

Det opplyser selskapet i en børsmelding. Årsaken er helseutfordringer som «ikke er kompatibel» med å lede selskapet, sier Sagmo i meldingen.

– Å tre av som daglig leder er den beste avgjørelsen for meg, for selskapet, de ansatte, og våre aksjonærer, sier han.

Medgründer og driftssjef (COO) Finn Blydt-Svendsen tar over lederjobben midlertidig, inntil en permanent erstatter er på plass. Styret går i gang med rekrutteringsprosessen umiddelbart.

– Sammen med medgründer Finn Blydt-Svendsen har Jan omgjort en brilliant tese til et børsnotert selskap med banebrytende teknologi, sier styreleder Dag Skansen, og takker Sagmo for innsatsen.

Sagmo ledet BCS i seks år, fra stiftelsen i 2016.

I børsmeldingen opplyses det at Sagmo eier 2,28 millioner aksjer i BCS, som er knyttet til en «lock-up» som går ut i desember 2022.

På tampen av fjoråret skrev Shifter at gründerne i BCS solgte seg ned og fikk betalt etter flere tøffe år med selskapsbygging.

Sagmo fortalte da at han ville bruke overskuddet fra aksjesalget i Bergen Carbon Solutions til å investere i andre startups.

Det har han fulgt opp. Sammen med makker Blydt-Svendsen investerte Sagmo nylig i Healthy Eats.