elektrifisering

Circle K har hentet inn to profiler til arbeidet med omstillingen til elektrisk mobilitet: Jan Hansteen Solhøy og Elin Bøe.

Går fra Vipps til Circle K

Bensinstatsjonene skal klargjøres for den elektriske bølgen. Circle K henter to profiler.

Publisert

Jan Hansteen Solhøy forlater stillingen som CTO hos Vipps, der han de siste årene har hatt ansvaret for utviklingen av teknologiorganisasjonen, Vipps’ tekniske plattform og teknologistrategi.

Solhøy har erfaring fra telecom, operatør- og IT-markedet. Han går inn i stillingen som teknologidirektør i eMobility.

– Mitt mål er å gjenskape mye av den forenklingen jeg har vært med på innen betalingstjenester, sier Solhøy. – eMobility-enheten i Circle K er i realiteten en teknologisk start-up i et stort globalt firma. Jeg gjenkjenner mange trekk fra den reisen vi har hatt med Vipps. Vi utvikler fundamentet for denne satsingen med utgangspunkt i den skandinaviske «EV laben», hvor konsepter og strategi kan testes tidlig, med tanke på videre utrulling i Circle K sitt globale nettverk.

Elin Bøe har totalt 18 års erfaring fra merkevarekonsernet Orkla, inkludert 4 år som konsernets merkevaredirektør.

Bøe tiltrer stillingen som salgs- og markedsdirektør i eMobility, med ansvar for salg, markedsføring og kommunikasjon i privat- og bedriftsmarkedet i Europa.

–Vi er fullstendig klar over behovet for enkle og sømløse løsninger for el-bilister, jeg kjører elbil selv, sier Elin Bøe. –Jeg gleder meg til å bringe inn min kommersielle merkevarekompetanse i denne sektoren. Jeg og teamet skal ikke bare utvikle det beste og mest sømløse ladetilbudet i bransjen, vi skal også bygge den sterkeste merkevaren og kundeopplevelsen», sier hun.

Satser på mobilitet

Circle K satser naturlig nok på elbilsektoren, og har i en årrekke bygget ut et omfattende ladenettverk.

Nylig kjøpte selskapet seg inn i Schibsteds lade-app Elton, for å gjøre tilgangen til ladere enklere for kundene.

I løpet av siste to år har eMobility i Circle K mer enn tredoblet antall ansatte i den globale enheten med base i Oslo og Warszawa, og har fortsatt store vekstambisjoner i takt med at ladetilbudet nå globaliseres fra utgangspunktet i Skandinavia.

– Vårt team er selskapets inkubator både innen forretningsutvikling og innovasjon på dette området. Med Elin og Jan på laget, står vi sterkere enn noen gang i arbeidet med å gi kundene det beste tilbudet innen elektrisk mobilitet, sier Håkon Stiksrud, leder for eMobility i Circle K.