RESULTAT

Særlig netthandelsaktører etterspør kubelagerløsningen til Autostore.

Fortsatt kraftig vekst for Autostore

Fjorårets negative resultat er snudd, og etterspørselen øker, ifølge det norske logistikkselskapet.

Publisert

Autostore omsatte for 123 millioner dollar i første kvartal, en kraftig forbedring fra tilsvarende kvartal i fjor, da inntektene var på 64,1 millioner dollar. Det viser en fersk kvartalsrapport torsdag.

Enda bedre nyheter for selskapet er det at de i perioden snudde et negativt driftsresultat på minus 25,6 millioner dollar til 28 millioner dollar i pluss.

Etter skatt landet resultatet på 21,9 millioner dollar, opp fra minus 15,5 millioner dollar i fjor.

I tillegg melder selskapet at etterspørselen etter automatiserte logistikkløsninger øker, spesielt innen netthandel. I første kvartal fikk selskapet inn nye ordre verdt 160,6 millioner dollar.

Men også Autostore kjenner den globale uroen, som blant annet har slått ut i høye råvarepriser. For det norske logistikkselskapets sørger økte aluminiumspriser for at kostnadene til selskapet vokser. Derfor øker også Autostore sine priser, ifølge kvartalsrapporten, noe som vil gi seg til syne i tallene om et år.

– Autostores forretningsmodell har vist seg robust i en volatil og usikker tid, og vi har fleksibiliteten til å komme oss igjennom midlertidige forsyningskjedeutfordringer, sier administrerende direktør Karl Johan Lier i Autostore, i en børsmelding som ble publisert i sammenheng med kvartalsrapporten.

Autostore forventer å omsette for mellom 550 og 600 millioner dollar i år. Til sammenligning hadde selskapet samlede inntekter på 328 millioner dollar i 2021.