Foodora-streiken er over: Signerer tariff-avtale

Publisert Sist oppdatert

Den fem uker lange streiken hos Foodoras sykkelbud er over. Syklistene får økt grunnlønn, økt vintertillegg, økt tillegg til utstyr og AFP.

Det melder selskapet i en pressemelding.

-- Nå er vi glade. Mange uker med tøffe forhandlinger har ført frem til en moderne avtale, tilpasset vår bransje. Dette er en unik avtale som gjør hverdagen til syklistene enda bedre, og som vi som selskap kan utvikle oss med. Dette setter en ny standard, og det er vi stolte av, sier daglig leder i foodora, Carl Tengberg i pressemeldingen.

Streiken i foodora har vart siden 19. august. Partene har i løpet av konflikten lagt bort utgangspunktene de først kom til bordet med, og jobbet med en helt ny avtale, skreddersydd for bransjen. Natt til fredag signerte partene avtalen, etter 14 timer med innspurt i forhandlingene.

Les også: Tech-gigantenes møte med «tariff’n»: Her står de avgjørende slagene om fremtidens arbeidsliv

-- Vi har fra dag én vært klare på at vi er positive til en tariffavtale. Det å bli enige har handlet om å diskutere innholdet i avtalen grundig og tålmodig. Det har krevd virkelig dialog. Disse ukene har gitt både oss og Fellesforbundet til til å jobbe med tallene, regne på hvordan forskjellige kostnader slår ut, og veie forskjellige løsninger på de viktigste punktene. Begge partene har strukket seg langt og tenkt nytt for å få til dette, sier Tengberg.

Avtalen betyr at foodoras syklister får økt grunnlønn, økt vintertillegg, økt tillegg til utstyr og AFP. Samtidig ivaretas fleksibiliteten, som er viktig både for bransjen og de ansatte i den. Kostnadene i de opprinnelige kravene til avtalen ville gjort det umulig for foodora å drive i Norge, men selskapet er klare for å konkurrere med innholdet i avtalen som nå er signert.

-- Foodora har helt siden oppstarten i 2015 vært bevisste på at vi skal gå foran og vise at man kan være en ryddig og rettferdig arbeidsgiver i den nye økonomien, med faste ansatte og ryddige former. Det er vi stolte av, og vi er stolte over at vi har klart å forhandle oss frem til den aller første tilpassede avtalen for vår bransje, sier Tengberg.

Alle foodoras syklister vil i løpet av kort tid være tilbake på jobb, og selskapet ser frem til normal drift.

-- Det aller viktigste for både oss og Fellesforbundet har vært å sikre syklistene våre best mulige vilkår. Vi har funnet løsninger som passer forholdene i Norge og som vi kan konkurrere og utvikle oss med. Nå beveger vi oss fremover sammen. Vi gleder oss til å komme i full drift igjen og gjøre det vi kan best: Levere fantastisk mat til kundene våre, sier Tengberg.

redaksjonen@shifter.no