cybersikkerhet

Dan Ouchterlony (leder for Telenor Amp), og Thomas Kronen som blir daglig leder for det nye cybersikkerhetsselskapet

Etablerer nytt cybersikkerhetsselskap

Telenor Group vil satse mer på cybersikkerhet for å svare på den økende etterspørselen. 

Publisert Sist oppdatert

Telenor Group oppretter det nye cybersikkerhetsselskapet Telenor Cyberdefence. 

Det meldes om i en pressemelding fredag. 

Selskapet blir opprettet for å håndtere de stadig flere cyberangrepene man har opplevd det siste året. 

I følge en undersøkelse gjennomført av Norstat sier nemlig en av fem bedriftsledere at de har erfart et cyberangrep det siste året – tilsvarende 130.000 bedrifter. 

Ni av ti næringslivsledere sier også de er bekymret for at deres virksomhet kan bli lammet av et cyberangrep.

– Aldri før har vi opplevd så hyppige og alvorlige cybertrusler som i dag. Det digitale landskapet er under konstant angrep, noe som gjør robust cybersikkerhet mer kritisk enn noensinne. Nå bygger Telenor videre på erfaringen og spisskompetansen som et av landet sterkeste sikkerhetsaktører og etablerer et nytt cybersikkerhetsselskap med nordiske ambisjoner, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.

Det nye selskapet blir en del av Telenor Amp-porteføljen som i dag består av 15 helt eller delvis eide selskaper med en samlet verdi på 10 til 12 milliarder kroner.

Ifølge Finansavisen får det splitter nye selskapet 100 millioner kroner til etableringen. Om lag 50 sikkerhetsmedarbeidere overføres fra Telenor Norge, og Telenor Cyberdefence overtar en kundeportefølje på rundt 7o bedriftskunder. 

Det er Thomas Kronen som skal lede det nye selskapet. Han har lang fartstid i sikkerhets- og IT-bransjen, opplyses det. 

Telenor Cyberdefence vil tilby bedrifter et sikkerhetsoperasjonssenter (SOC) for døgnkontinuerlig overvåking, forebygging og respons på alle typer cybertrusler og hendelser. 

Selskapet vil også tilby spisskompetanse gjennom konsulenttjenester samt testing av IT-systemer og infrastruktur.

– Ifølge våre analyser utgjør det norske SOC-markedet rundt tre milliarder kroner årlig. Telenor Cyberdefence har som ambisjon å utvide virksomheten på tvers av Norden, så her ser vi et godt mulighetsrom til å vokse raskt og ta en sterk posisjon, sier Kronen.