EASEE-SAKEN

Styreleder Rita Bach Omdal og gründer og daglig leder Jonas Helmikstøl i Easee.

Easee permitterer 138 ansatte

Elbilladerselskapet fikk ikke innvilget en midlertidig forføyning av Elsäkerhetsverkets salgsforbud, og går til permittering av nesten halve staben.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en vond og vanskelig situasjon for våre ansatte og deres familier, sier gründer og daglig leder i Easee, Jonas Helmikstøl.

Selskapet permitterer nå 40 prosent av staben etter at de ble rammet av et salgsforbudet tidligere i mars.

De ansatte ble informert om at en permitteringsprosess ble iverksatt fredag forrige uke. Det har hittil vært uklart hvor mange som berøres.

Fredag blir det sendt ut permitteringsvarsel til 138 ansatte, på tvers av selskapets kontorer i Norge i Sandnes, Oslo og Tønsberg.

– Dette er fryktelig vanskelig, men vi har vært nødt til å ta drastiske grep. Det er gjort en grundig jobb i denne prosessen, og dette er dessverre nødvendig slik situasjonen er nå, sier styreleder Rita Bach Omdal.

Mer om Easee-saken:

  • Jonas Helmiksstøl: – Her er det et statlig organ som misbruker makten sin - og som ikke gjør den jobben de egentlig skal gjøre

  • Ladeekspert ikke overrasket over at Easee-laderne ble stoppet

  • Tibber setter salg av Easee-ladere på pause

  • Easee-salget stanses i Sverige

  • NKOM: «Et omsetningsforbud i et EØS-land vil som hovedregel medføre det samme i alle EØS-land»

Forbereder ankeprosess

Easee mottok torsdag kveld beskjed fra den svenske forvaltningsretten i Karlstad at det ikke vil bli innvilget en midlertidig forføyning av Elsäkerhetsverkets salgsforbud.

Easee fortsetter dermed den ordinære ankeprosessen. Det betyr ifølge selskapet at det fortsatt kun er et salgsforbud gjeldende i Sverige.

Et salgsforbud i Sverige vil imidlertid bli gjeldende i andre EU/EØS-land straks de konkluderer i egne tilsynsprosesser.

Det har de 90 dager på å gjøre.

– Vi forbereder nå ankesaken. Å finne løsninger som trygger både selskapet og alle ansatte på kort og lang sikt er vår hovedprioritet akkurat nå, sier Omdal.

Jobber med løsninger

Easee jobber med flere konkrete løsninger, og er blant annet i kontakt med flere potensielle investorer, opplyser selskapet.

– Vi er i dialog med investorer som ser det enorme potensiale Easee har, og som skjønner hvor stort dette skal bli. Reisen vår har bare begynt, og jeg er sikker på at vi skal gjenreise selskapet, sier Helmikstøl.