BANK OG FINANS

Konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB er fornøyd med resultatet i årets første kvartal.

DNB tjente over 7,6 milliarder i første kvartal

I årets første kvartal leverte DNB et resultat på 7,5 milliarder kroner. Det er en økning på 1,67 milliarder kroner sammenlignet med første kvartal i fjor.

Publisert

– Verdens øyne har dette kvartalet vært rettet mot Russlands brutale invasjon av Ukraina, som også har skapt volatilitet og økt usikkerhet i finansmarkedene. Igjen har vi sett at Norge er annerledeslandet, med en robust økonomi i møte med internasjonal uro. En rekke internasjonale kunder har søkt seg til DNB og opplever banken som en trygg havn i en urolig verden, sier konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB i en pressemelding.

Bankens driftsresultatet før skatt havnet på 9,2 milliarder kroner, mot 7,5 milliarder året før.

Renteinntektene økte med 1,2 milliarder kroner, noe som er en økning på 13,2 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

De totale inntektene for bedriftsmarkedet kom på 9,5 milliarder kroner og økte med det 1,6 milliarder kroner fra første kvartal i fjor. I hovedsak var det en vekst i utlån på 4,7 prosent som sto for økningen.

– Til tross for urolige markeder holder antall spareavtaler seg stabilt, og kundene holder seg til de langsiktige spareplanene sine, sier Braathen.

Tidligere i år fikk DNB klarsignal til å kjøpe Sbanken etter at de klaget på Konkurransetilsynet som først sa nei til oppkjøpet.

DNB og Sbanken vil fortsette som to banker med ulike kunder, løsninger og produkter, skriver banken i pressemeldingen. De påpeker at organisasjonene ser på hvordan en fremtidig sammenslåing kan se ut.

(©NTB)