investeringsfond

Eldar Sætre, Kristin Halvorsen, Kimberly Mathisen, Auke Lont og Tore Myrholt er utnevnt til Nysnøs nye Advisory Board.

De skal hjelpe Nysnø med å vokse porteføljen

Eldar Sætre, Kristin Halvorsen, Kimberly Mathisen, Auke Lont og Tore Myrholt er alle utnevnt til Nysnøs nye "Advisory Board".

Publisert Sist oppdatert

Profilene skal ifølge det statlige investeringsselskapet dele av sin erfaring og kompetanse, og gi strategisk rådgivning i spørsmål knyttet til klimainvesteringer, porteføljeutvikling og internasjonale relasjoner.

– De vil ha en rådgivende rolle overfor Nysnøs ledergruppe og investeringsteam, uttaler administrerende direktør Siri Kalvig i en pressemelding.

– Vi er veldig glade for å ha fått på plass et "Advisory Board" med fem svært kompetente profiler med lang erfaring fra industri, næringsliv og akademia, sier hun.

Les også: Nysnø la planen for å investere 900 klimamillioner, men så ringte næringsministeren

  • Eldar Sætre begynte i Statoil i 1980 og var konsernsjef for selskapet fra 2014 til 2021. Han var initiativtaker til navneskifte fra Statoil til Equinor og har vært en pådriver for å bygge opp Equinor til et bredt energiselskap.
  • Kristin Halvorsen har en lang politisk karriere bak seg, blant annet som kunnskapsminister og finansminister i den rødgrønne regjeringen fra 2009 til 2014. Siden 2014 har hun vært direktør for CICERO, senter for klimaforskning.
  • Kimberly Mathisen har mer enn 20 års erfaring fra internasjonale merkevare-, helse-, media- og teknologibransjer. I dag leder hun stiftelsen C4IR Ocean.
  • Auke Lont er utdannet matematiker og samfunnsøkonom, og flyttet til Norge fra Nederland i 1981 for å jobbe innen olje- og gassindustrien. Fra 2009 til 2021 var han direktør for Statnett.
  • Tore Myrholt er utdannet siviløkonom og startet i McKinsey I 1982. Siden den gang har han hatt flere lederstillinger i Norden, Europa, Midtøsten og Asia. I dag er han direktør og senior partner i selskapet.

Klimafondet gikk nylig inn i ladeboks-selskapet Amina. Det vekket oppsikt. Gründer Jonas Helmikstøl bak konkurrenten Easee, reagerte blant annet med å si at Nysnø ikke kunne ha forstått hva de hadde investert i. Han mener «smartteknologi» i ladeboksene er framtida, og at Aminas tilnærming vil føre til et «race to the bottom».

– Vi har gjort en grundig vurdering av selskapet og landskapet rundt ladeteknologi og tilknyttete tjenester, svarte Nysnøs investeringsansvarlig John Egil Johannessen.

Les mer: Easee-sjefen advarer mot konkurrentens billigladere