oppkjøp

Buypass logo

Buypass selges til nederlandsk selskap

Selskapet som hjelper oss med identifisering og betaling på nett skal selges etter 23-års eierskap av Norsk Tipping og Tietoevry. 

Publisert Sist oppdatert

Buypass, det norske selskapet som hjelper deg med identifisering og betalinger på nett, har blitt kjøpt opp av nederlandske Total Specific Solutions (TSS). 

TSS er en stor leverandør av IT-løsninger, som består av flere selskaper som leverer produkter og tjenester til ulike markedssegmenter.

– TSS er godt posisjonert i flere attraktive markeder og har et solid internasjonalt nettverk. Dermed gir dette helt nye fremtidsmuligheter for Buypass, til glede for kunder, partnere og ansatte, sier daglig leder i Buypass, Gunnar Lindstøl.

Buypass skal fortsette å være et norsk selskap, og beholder navn og profil. 

Til tross for navnet Total Specific Solutions, går ikke selskapet ut med størrelsen på oppkjøpet. 

Eid av Norsk Tipping og Tietoevry

Siden oppstart i 2001, har Buypass vært eid av Norsk Tipping og Tietoevry, med 50 / 50 eierskap. Nå skal TSS ta over 100 prosent av selskapet.  

- Det har vært en forutsetning for oss å finne en ny eier som vil overta hele selskapet og utvikle Buypass videre til det beste for både ansatte og kunder. Vi føler oss trygge på at TSS vil være en god eier for Buypass i den videre utviklingen av selskapet. Buypass har unik og ettertraktet kompetanse og løsninger, og er godt posisjonert for videre vekst i tråd med selskapets strategi, sier Klaus Andersen, CEO i Tietoevry Banking.

- Buypass har en sterk utvikling på områder som ligger på siden av de fagfeltene hvor Norsk Tipping kan bidra gjennom vårt eierskap, og selskapet har ambisjoner om ytterligere vekst på disse områdene. Etter vår vurdering vil TSS være en solid eier som vil kunne støtte Buypass i sin videre utvikling, sier Stein Willy Andreassen, CFO i Norsk Tipping.

Selskapene avventer godkjenning fra Finanstilsynet før avtalen trer i kraft.