EDTECH

Lego er inne på eiersiden i Kahoot.

Brikkene faller på plass: Lego-eier tungt inn i Kahoot

Bak en aksjepost registrert på Danske Bank, skjulte en av Danmarks rikeste familier seg.

Publisert Sist oppdatert

I vår dukket et nytt navn opp blant de største aksjonærene i Kahoot. Posten som nå er på 2,66 prosent var registrert på en depotkonto i Danske Bank, noe som skjulte den reelle eieren. Slik ble det også gjort da Disney gikk inn i det norske læringsteknologiselskapet.

Nå skriver Finansavisen at hemmeligholdet har blitt hevet, og at det er danske Kirkbi Invest som har investert tungt i Kahoot.

Kirkbi Invest er selskapet til majoritetseier og styreleder i Lego, Kjeld Kirk Kristiansen, og hans sønn Thomas. Sistnevntes oldefar, Ole Kirk Christiansen, startet Lego-konsernet i 1932.

Ifølge årsrapporten til Kirkbi, deler selskapet sin investeringsaktivitet i to. I Thematic Capital satses det på fornybar energi og bærekraft, mens Core Capital er en mer sammensatt portefølje som skal sørge for langsiktig verdiskaping.

I sistnevnte ligger selskaper som Falck og Nilfisk, men også vekstselskaper, deriblant flere digitale læringsspill, som Light Brick og Monti Kids.

Det er ikke første gang Lego og Kahoot nevnes i samme setning. I fjor ble det norske edtech-selskapet med som partner i Lego-stiftelsens akseleratorprogram «Play for All Accelerator», som jobber for inkluderende læring, særlig i kategorien nevrodiversitet, som omfatter barn med ADHD eller autisme - blant annet.

Ifølge årsrapporten til Kirkbi var deres totale investeringsportefølje verdt 100 milliarder danske kroner ved årsskiftet.