sykkel

Bolt tar grep mot feilparkering

El-sykkel-selskapet innfører obligatoriske parkeringssoner for å bekjempe feilparkeringer og bøter i hovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding skriver Bolt at selskapet planlegger å innføre et strengere system for å takle utfordringene knyttet til feilparkering av sykler i Oslo. 

Bolt planlegger å innføre obligatoriske parkeringssoner som vil innebære at brukere kun kan avslutte turen på forhåndsbestemte parkeringsplasser innenfor ring 1 og 2 , noe som gjør det praktisk umulig å parkere våre kjøretøy feil.

På den måten skal de redusere kostnadene knyttet til parkeringsbøter for feilparkering i byen med opp mot tre millioner kroner. 

«Hittil i den inneværende tillatelsesperioden for små elektriske kjøretøy har Oslo kommune utstedt over tre millioner kr i parkeringsgebyr til elsparkesykkeloperatører, noe som tallfester hvor stort problemet med feilparkerte sparkesykler er» står det i pressemeldingen. 

Bolt trekker frem at innføringen av obligatoriske parkeringssoner har hatt positive innvirkninger i Bergen og Kristiansand fra før. 

– Vi forstår viktigheten av god fremkommelighet i det offentlige rom, og feilparkerte el-sykler og sparkesykler kan spesielt være til hinder for de mest sårbare, som for eksempel personer med nedsatt funksjonsevne, skriver Martin Tansøy, daglig leder i Bolt i pressemeldingen. 

Grepene blir innført dersom Bolt får fornyet driften i Oslo også neste år.