BØRS

Agnete Fredriksen var med å gründe Nykode i 2007.

Biotek-selskap hentet over en halv milliard kroner på børs

Nykode Therapeutics sikter mot amerikansk børsnotering.

Publisert

Det er primært nye, internasjonale investorer som gikk inn i emisjonen på 505 millioner kroner, melder Nykode Therapeutics i en børsmelding natt til onsdag.

Biotech-selskapet ble etablert under navnet Vaccibody i 2007, av gründerne Agnete Fredriksen, Bjarne Bogen og Inger Sandlie. Selskapet er først og fremst kjent for sitt arbeid med kreftvaksiner. I 2020 ble det notert på Merkur Market, nåværende Euronext Growth, og var blant de største noteringene som red børsbølgen under koronapandemien. 

Tirsdag ettermiddag ble det varslet at selskapet jaktet ny kapital, og en anonymt konsortium hadde meldt sin interesse for å tegne aksjer for opptil 330 millioner kroner, men disse skal ifølge børsmeldingen ha trådt til side for å gi rom for nye, internasjonale investorer.

Tegningskursen i emisjonen på en drøy halv milliard kroner var 17,1 kroner per aksje, noe som er 14,93 prosent lavere enn sluttkursen på Oslo Børs tirsdag.

Pengene skal brukes på å forbedre selskapets teknologiplattform, ekspandere, samt videreføre kliniske studier, heter det i meldingen.

Hvem de nye investorene er, presiseres ikke. Det skrives derimot at de tas inn i varmen for å forberede en fremtidig børsnotering i USA.

Flere kjente investorprofiler er på eiersiden i Nykode. Største aksjonær er Jan Haudemann-Andersen med 13,77 prosent av aksjene. Han var også lenge sentral i Kahoot. På andreplass ligger Rasmussengruppen, som er investert i flere gründerselskaper, deriblant Oda og Homely.